Силиконова мазилка „Декор“


Направи запитване

Вашето име (задължително)

Вашият Email (задължително)

Относно

Вашето съобщение

Информация

тегло кг/бр.25
бр. в палет27
разход кг/м23.1
структураДРАСКАНА 1/2/3 мм.
покриваемост м28
вътрешно приложениеда
външно приложениеда
производителКлептер България

 

 

Описание, характеристики, техническа карта

МИНЕРАЛНА СИЛИКОНОВА  МАЗИЛКА  „ДЕКОР”

Позната още като „драскана”  мазилка тя представлява  гъста зърнеста смес на база силиконова смола, минерални пълнители с подбрана зърнометрия, пигмент и помощни добавки.

Минерална силиконова мазилка „ДЕКОР” притежава следните качества:

– Водоразтворима
– Драскана структура – четири различни варианта на структуриране ( вертикален , хоризонтален, кръстообразен и кръговиден)
– Обезпечава висока защита срещу агресивно-замърсяващите фактори на
околната среда
– Хидрофобен характер
– Устойчива на атмосферни влияния
– Алкалоустойчива

– Цвят: бял + възможност за тониране
– Степен блясък: матова

ПРИЛОЖЕНИЕ мазилката е предназначена за направа на влагозащитно и декоративно покритие с дебелина от 1mm до 3mm в/у фасадни стенни повърхности от циментно-пясъчни и варо-циментно-пясъчни мазилки циментни шпакловки, бетон и др.

ИНСТРОМЕНТИ – хромникелова маламашка, PVC маламашка, електрически строителен миксер, ръкавици.

ПОДГОТОВКА НА ОСНОВАТА –преди да започнем грундиране на основата е добре да се уверим, че тя е здрава, равна и сауна без мазни петна.

Грундирането се извършва с валяк и четка, като предварително грунда се разбърква с  електрически строителен миксер. След 24 часа може да пристъпим към полагане на мазилката. Основата за нанасяне на мазилката също трябва да бъде здрава, суха (влажност до 4%) равна, без замърсяване от масло, строителни отпадъци, прах и неорганична боя.

НАНАСЯНЕ И НАЧИН НА РАБОТА – мазилката се доставя в готов за работа вид. Преди нанасянето мазилката се разбърква добре с електрически строителен миксер до пълното и хомогенизиране. При необходимост мазилката може да се разрежда с вода. Нанася се с хром0никелова маламашка, а  се структурира с PVC маламашка в  четири различни варианта на структуриране – вертикален , хоризонтален, кръстообразен и кръговиден. Мазилката се структурира от 5 до до 15 мин. След нанасяне в зависимост от климатичните условия. За да се избегнат опетнявания на мазилката и за постигане на еднаква структура, нанасянето и не трябва да се извършва при пряко слънчево греене, при особено високи температури на въздуха, мъгла, висока влажност и при силен вятър. С мазилката може да се работи при температура на основата и въздуха от 10 °C до 30°C. Минимална температура на въздух в продължение на 48 часа след нанасянето на мазилката трябва да бъде по-висока от 5 °C. При по-голяма въздушна влага, мазилката изсъхва по-бавно, като за постигане на отлични резултати е необходимо да следим прогнозите за времето преди да започнем работа. Не обработваемите повърхности трябва да бъдат добре защитени, а ако  върху тях попадне мазилка е добре  веднага да се измият с вода.

ПРИ РАБОТА С МАЗИЛКАТА НЕ СЕ ДОПУСКА:

-смесване с други видове материали

-работа в сухо и горещо време при температура на въздуха над 35°C

върху огряти от слънцето стени.

-нанасяне на мазилката в/у фасадни стени по време на валежи(дъжд и

сняг)и след тях преди изсъхване на основата.

-нанасяне на мазилката в/у мокри и обледени повърхности.

-работа при силен вятър.

РАЗХОД – в зависимост от едрината на мазилката:

при структура -1 мм -10 м2 от 25 кг. кофа.

при структура – 2 мм -8 м2 от 25 кг. кофа.

при структура -3 мм – 6 м2 от 25 кг. кофа.

ГАРАНЦИЯ ЗА КАЧЕСТВО – собствен контpол на качеството в лабоpатоpия. Външен контрол на текущия производствен контрол от сертифициран орган.

СЪХРАНЕНИЕ – Продуктът се съхранява в закрити помещения без пряко огряване, на сухо и проветриво място върху дървени палети при температури от 5°C до 30°C. Срок на съхранение в оригинални и неотворени опаковки най-малко 12 месеца.
ОПАКОВКА – PVC кофа – 25 кг., палет- 27 бр.

КЛАСИФИКАЦИЯ СПОРЕД ЗАКОНА ЗА ХИМИКАЛИТЕ

S-фрази:

S2: Да се пази от достъп на деца.

S24/25: Да се избягва контакт с кожата и очите.

S29/35: Да не се изпуска в канализацията, този материал и неговата опаковка да се третират по безопасен начин.