Klepter C2


Направи запитване

Вашето име (задължително)

Вашият Email (задължително)

Относно

Вашето съобщение

Информация

тегло кг/бр.25
бр. в палет42
разход кг/м21.5 – 3
вътрешно приложениеда
външно приложениеда
производителКлептер България

Описание, характеристики, техническа карта

 Лепило на циментова основа КЛЕПТЕР – С2

KLEPTER C2 е строително лепило на циментова основа. Създадена по австрийска технология високоякостна и еластична смeс ,универсално лепило за външна употреба, предназначено за лепене на подова керамика, камъни, тротоарни плочки, директно върху бетон, газобетон, циментови замазки, хоросанови мазилки и газобетон.

Основата трябва да е чиста, суха, стабилна, без пукнатини и предварително нивелирана. За запълване на пукнатини, строителни кърпежи, изравняване на повърхности и зидарии. За външни условия. Препоръчва се да се употребява при температура от +5 до +35°C. При по-ниски или по-високи температури да се използват добавки. Разходна норма – 1,5 до 3 кг.на м.кв., но в зависимост от предназначението и основата разхода може да се увеличи.

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ

(Установени при базови температурно-влажностни показатели и относителна влажност на въздуха)

Необходимо количество вода:около 0,32л/кг(=32%) Време за ползване на готова смес: около 4часа  Отворено време: минимум 30мин.

Време за корекции:около 5мин.

Дебелина на слоя: 5мм

Разход: около 3кг/кв.м. (при полагане на гребен 10мм)

Изпитан съгласно изискванията на БДС EN 1346:2008 и БДС EN 1348:2008

Препоръчителни инструменти:

Бавно-оборотна електрическа бъркалка, подходящ смесителен съд, мистрия, гъба. Едрината на гребена да се подбере в зависимост от вида на полаганото покритие. Например:

гребен 4/4/4мм – при полагане на малоформатни плочки

гребен 6/6/6мм – при полагане на плочки с гладка задна повърхност.

гребен 10/10/10мм – при полагане на плочки с набраздена задна повърхност.

ТЕХНОЛОГИЯ НА ПРИЛОЖЕНИЕ

Приложимо върху: всички обичайни строителни основи, като бетон, замазка, мазилки, клинкер, зидария, гипскартонени плоскости – гранитогрес с водопопиваемост под 0,5%, при лепене ,,плочка върху плочка“; в областта на: тераси, фасади и басйни, мокри помещения и т.н

Приготвяне на сместа: В чист съд, посредством бавнооборотна бъркалка, се разбърква хомогенна смес (време за бъркане около 3 минути). Съотношение: 8 литра вода на една торба 25 кг. лепило KLEPTER FLEX.

Полагане: Първо се полага тънък контактен слой върху основата след това лепилото се изтегля със съответния гребен под ъгъл спрямо основа та върху още пресния първи слой. Плочките се полагат и притискат в пресния лепилен състав, а излишъка се обира с мокра гъба. Контактна повърхност за вътрешни помещения 65%, а за външни условия 90%.

ГАРАНЦИЯ ЗА КАЧЕСТВО

Собствен контpол на качеството в лабоpатоpия. Външен контрол на текущия производствен контрол от сертифициран орган.

ОБЩИ УКАЗАНИЯ

Да се спазват нормите, указанията и техническите данни, касаещи основата и покритието. Да не се полага при температури под +50˚С, при директно слънчево греене, дъжд, силен вятър или на течение, до набиране на якост, да се предпазва по подходящ начин! Ниските температури и високата влажност забавят, а високите температури и ниската влажност ускоряват процеса на свързване и втвърдяване. Да се ползва само чиста вода.Да не се добавят други продукти. При получаване на ципа върху така нанесения лепилен състав, последният да се отстрани.

КЛАСИФИКАЦИЯ СПОРЕД ЗАКОНА ЗА ХИМИКАЛИ

R-фази :  R 36/38: Дразни очите и кожата

R 43: Възможна реакция при контакт с чувствителна кожа

S-фази:  S 2: Да се пази от деца

S 25: Да се пази от попадане в очите

S 26: При попадане в очите да се изплакне обилно с вода и да се потърси консултация с лекар

S 29: Да не се допуска попадане в канализация

S 60: Продуктът и неговата опаковка да се изхвърлят като опасен отпадък

S 64: При поглъщане устата да се изплакне с вода, но само ако пострадалият е в съзнание.

 

 

 

Тип